Renoveren, verbouwen, nieuw bouwen

Vooraleer u tot aankoop van een bestaande woning overgaat, ga vooraf langs met een deskundige. Als architect kan ik u een inschatting geven van de noodzakelijke renovaties en herstellingen.

Wat zijn de positieve en negatieve eigenschappen van het gebouw: de huidige staat van het gebouw, plafondhoogtes, aanwezige technieken, nood tot dakvernieuwing, … .

Indien er veel gerenoveerd dient te worden, is de verbouwing het sop de kool wel waard?

De geraamde verbouwingskosten dienen in verhouding te staan tot de uitkomst van het uiteindelijke project. Een renovatie investering kan soms zodanig groot zijn, dat het beter en goedkoper is (een deel) te slopen en voor nieuwbouw te opteren.
Een renovatie doet u met focus op duurzaamheid. Samen proberen we in alle keuzes een mooi evenwicht te vinden tussen praktisch, functioneel, esthetisch en design.

Deskundig renoveren

Bij een uitgebreide renovatie is het soms verstandig om in fases te verbouwen, dit heeft als gevolg dat u de kosten kan spreiden en bij onverwachte verborgen gebreken kan bij sturen.

Wij zien het vanuit een deskundig perspectief en kunnen alzo extra opportuniteiten aanreiken. We starten met een voorontwerp en 3 D visualisatie opdat u al vanaf het eerste moment als het ware in uw gerenoveerde woning kan rondlopen.

Zo kan u onmiddellijk zien en aanvoelen of het voorgestelde ontwerp voldoet aan uw eisen. Er wordt bijgestuurd totdat het ontwerp volledig uw wensen inlost.